Tko je Božo?

Gdje je Božo? Najčešće postavljano pitanje na ovogodišnjem Novigradskom proljeću. Odlučili smo, za početak, saznati tko je uopće taj legendarni Božo. Točnije, tko on nije. Postoje samo dvije osobe dovoljno kvalificirane za odgovor na ovo pitanje. Prva, Dragana Đekić, ove godine nažalost ne sudjeluje u Školi stvaralaštva. Druga osoba je njegov skrbnik, koji je, za sada, odlučio ostati anoniman.

Božo nije Joža, Božo nije voditelj foto radionice, Božo nije plavuša. Božo nije propustio ni jedan trenutak u našim novigradskim dogodovštinama. Božina životna priča jako je tužna. On je siroče. On je malen i ima ospice. On je alternativac. Njega su odbacili roditelji te je bio prepušten socijalnoj skrbi. Njegov skrbnik s nama je podijelio tek jednu od njegovih dogodovština. Naime, Božo se izgubio u vlaku putujući kroz Rusiju. Ostao je u vlaku i nakon što je njegov skrbnik izašao. Božo ima ambicije da postane član stručnog tima. Božo voli voćni jogurt. Božo je mlad i neiskusan. Božo voli raditi, ali nikad nije volio nositi odijela. Najčešće ga možete sresti u kožnoj jakni. Božina najdraža poslovica: O, moj Božo!

Ostaje samo još  pitanje: Kada će se Božo otkriti? Jedno je sigurno, za sve sudionike Novigradskog proljeća Božo će ostati u trajnoj uspomeni.

Kristina Kovačević

Tags:

About kristina

Ja sam Kristina. Drugi sam razred Gimnazije Antun Gustav Matoš u Zaboku. U Novigradu sam već četvrtu godinu i super mi je.