Zvijezda na Novigradskom proljeću

Silvio s obožavateljicama

Silvio Štruklec polaznik je radionice Pjevanje. Ide u OŠ Stjepana Basaričeka, a živi u Kloštar Ivaniću. Ima 12 godina i po prvi put je na Novigradskom proljeću. Tu mu je odlično i vratit će se, ako bude mogao, i sljedećih godina.

Zasigurno se pitate zašto je Silvio tako poseban. Zašto se, na primjer, ne bi pisalo o Matku, Petru ili nekom trećem? Zašto baš Silvio? Zato što  mu se dogodilo nešto posebno u 2009. godini.

Tada devetogodišnji Silvio s tatom se prijavio na tv show Moj tata je jači od tvog tate. Bili su odlični, ali  nisu prošli. No, nakon dva mjeseca Silvio je dobio poziv za show Ne zaboravi stihove. Prošao je na probi i došao je red na televiziju. Nije imao nikakvu tremu. Nije očekivao da će osvojiti tako ogroman iznos, čak 150.000 kuna. Prvih mjesec dana nije smio ništa govoriti jer se emisija prikazuje tek mjesec dana nakon što je snimljena. Nakon što je prošlo tridesetak dana, Silvijev život u potpunosti se promijenio. Stalno je dobivao ponude za intervjue, novinari su ga slijedili. U jednom od svojih intervjua je izjavio je da mu je Tony Cetinski najdraži pjevač. Tony je to čuo i odmah pozvao Silvija na svoj koncert. Silvio je bio uzbuđen, no nije imao tremu. Zajedno su otpjevali Tonyjev hit Lagala nas mala. Simpatični Silvio digao je sve na noge.

http://www.youtube.com/watch?v=ZrztdO4ahKE

Sada Silvio živi normalnim životom, ljudi ga još uvijek prepoznaju, no sve se smirilo.

Petar Grgić

About Petar

Petar Grgić, učenik OŠ Rivarela. Živim u prelijepom gradu, na zapadu Istre, Novigradu. Treniram nogomet. Najviše volim jesti (nezdravo). Trenutno novinar na Novigradskom proljeću.