Crna strana Facebooka

Vjerujem da svi znate što je to Facebook. Za one koji ne znaju, kojih je  vjerojatno jako malo, to je društvena internetska mreža koja povezuje ljude diljem svijeta. Kao i svaka druga društvena mreža, Facebook ima  neka pravila korištenja. Jeste li ih pročitali? Vjerujem da niste. Ja vam  preporučam da ih pročitate i upoznate se s njima.

Facebook je korisna društvena mreža koja vam omogućava razgovor s prijateljima, ali postoji i takozvana crna strana Facebooka, na kojoj se dogovaraju prijevare, pljačke, ubojstva i razna druga zlostavljanja.

Ako ste maloljetni, Facebook ne koristite bez dopuštenja roditelja. Nikako ne ostavljajte svoju adresu, broj telefona ili mobitela na vidljivom mjestu te nemojte ovu društvenu stranicu koristiti u svrhu ogovaranja ili ostalih crnih strana. Na Facebooku ima mnogo zlostavljača koji vas mogu mamiti raznim ponudama, govoriti da šaljete svoje osobne slike, broj mobitela . . . Vi ćete pomisliti da su vam prijatelji, ali možete se prevariti, stoga nikad nemojte vjerovati nepoznatoj osobi!! Budite oprezni jer nisu vam svi prijatelji koji će vam npr. poslati bon od 100 kuna na mobitel.

Filip Bakran

About Filjo

Ja sam Filip Bakran. Pohađam OŠ Ksavera Šandora Gjalskog u Zaboku, šesti sam razred. Na Novigradskom proljeću sam prvi puta.