Ja sam okidač

Lokomotiva

Matea i Kristina

Svake večeri u dvorani hotela Laguna održava se zabavan program za sve sudionike Novigradskog proljeća. Voditelj tog programa, a samim time i animator, je Damjan Vasiljević. On sam je u Novigrad došao kao učenik sedmog razreda, nastavio kao asistent te kao mentor. Ukratko, ovdje je već 21 godinu.

Njegova zadaća je organizacija slobodnih aktivnosti, suradnja među radionicama, režija koncerta u crkvi i završnih prezentacija. Posebnu pažnju pridaje večernjim događanjima koja, kako kaže, imaju i zabavan, ali i pedagoški karakter.

Smatra da bi pravi animator trebao u datom trenutku prepoznati što djeca najviše žele i što očekuju. Taj animator bi trebao biti spontan, ne čitati animacijski program s papira, trebao bi dati dovoljno prostora djeci da sama sebe zabave. On je, ističe, kao neki okidač koji će u pravo vrijeme učiniti pravi korak da kasnije svi sami spontano nastave.

Damjan Vasiljević

Matea i Kristina

Za sad je i više nego zadovoljan suradnjom sudionika. Napominje kako su svi vrlo mirni tijekom dužih, pa čak i pomalo dosadnih, dijelova programa.

Kada smo ga upitali planira li uskoro neko iznenađenje, samo se nasmiješio i zagonetno odgovorio­:“Možda bude“.

Kristina Kovačević

About kristina

Ja sam Kristina. Drugi sam razred Gimnazije Antun Gustav Matoš u Zaboku. U Novigradu sam već četvrtu godinu i super mi je.