Misteriozno, a ne vatreno

Novigradsko proljeće 2011. godine slobodno možemo nazvati misterioznim, a ne vatrenim. Naime, ove godine prisutna su dva misterija. Prvi je, svima dobro poznat, „Tko je Božo?!“. Gotovo svi polaznici Novigradskog čuli su za Božu, no nitko ne zna tko je on zapravo te što radi u hotelu „Laguna“ i osnovnoj školi „Rivarela“.

Drugi misterij je uzrok bolesti koja hara među polaznicima proljeća u Novigradu. Ona se prvi put javila u utorak, 10. svibnja. Njezini simptomi su povraćanje te probavne smetnje. Ne zna se je li uzrok te bolesti hrana ili nešto drugo, npr. viroza. Polaznici su u strahu da baš njih ne zatekne ta bolest. Nezaraženi polaznik orkestralne radionice, Michele Gerometta, izjavio je: „Bojim se za svoje zdravlje. Sve je to užasno! Ne dao Bog da se razbolim!“. Je li ona stvarno tako strašna kako ju drugi predočavaju? Ima li lijeka za nju? Naravno da nije tako strašna, i naravno da postoji lijek za nju, a to je ležanje u krevetu, konzumiranje dvopeka te vrlo male količine vode. Svi se nadamo da se nitko više neće razboliti te da ćemo Novigradsko proljeće 2011. zatvoriti u smijehu (iako svi tada plaču, ali nema veze) i, naravno, u zdravlju.

Borna Tićak

About Borna

Bok! Zovem se Borna i imam 14 godina. Ove godine (2011.) idem na radionicu Novine na Internetu u sklopu Novigradskog proljeća.