Rad s djecom je moj život

 Vera Piščević, voditeljica scenske radionice broj 2  nova je “žrtva”          našeg ispitivanja. Vera i njenih šesnaest složnih učenika u scenskoj radionici stvaraju i izvode predstave za javni nastup tako da učenici na određenu temu rade priču i na osnovi priče svojim emocijama, stvaranjem dijaloga i odnosima rade dramsku igru. 

Treba napomenuti da Vera Piščević predaje hrvatski jezik u Zagrebu gdje vodi dramsku družinu. U Novigradu je treću godinu, ali s djecom radi već dugi niz godina. Jako voli rad u radionici jer kako kaže: “Rad s djecom je moj život!!”

Petar, iz scenske 2, je ovdje već treću godinu. Za sebe kaže kako je kreativan i voli učiti o novim stvarima. U scenskoj je razvio maštu i kreativnost. Svoju radionicu bi opisao riječima: Vatreni svijet.

Dora je ovdje prvi put. U radionici želi upoznati nove prijatelje i razviti svoju kreativnost. Za voditeljicu ima samo riječi pohvale, te ističe kako je od nje naučila jako puno.   

Vera je na kraju razgovora izjavila svoje plodove mašte rekavši da je čuveni Božo jedan strašan lik! 

Marta Radić i Filip Bakran

About Filjo

Ja sam Filip Bakran. Pohađam OŠ Ksavera Šandora Gjalskog u Zaboku, šesti sam razred. Na Novigradskom proljeću sam prvi puta.