Scenska glazba

Foto: Fotografska radionicaVoditeljicu scenske glazbe, Anitu Pregelj, koja je ovdje već jedanaesti put, uspjeli smo “dobiti” na nekoliko minuta. Saznali smo da najviše voli dirigirati, ali i da svira klavir te flautu.
Otkrila nam je da ima četrnaest samostalnih svirača. Svakome je najdraži njegov instrument, ali naravno vole i druga glazbala. Ne može izdvojiti instrument koji prevladava u radionici jer ima ih mnogo različitih: violine, klavijature, saksofon, klarinete, udaraljke i,  prvi puta u njezinom stažu, harfa koja je trenutno kraljica orkestralne glazbe. Polaznicima  radionice nije potrebna neka velika pomoć pa im njihove dvije hospitantice samo ponekad pomažu u pisanju nekih nota. Ti učenici, koliko smo doznali, ne samo da rade, nego pršte idejama. Pravu potvrdu svega navedenoga čut ćemo na crkvenom koncertu u četvrtak.

Magda Mas, polaznica radionice scenske glazbe, kojoj je ovo već treća godina, ističe da je najstarija u svojoj radionici te da se jedino time ovogodišnje Novigradsko proljeće razlikuje od prijašnjih.
Ove godine očekuje da će naučiti kako svirati u društvu i da će se zabaviti. Nada se da se neće izblamirati na koncertu u četvrak. Pohvalila je i svoju voditeljicu Anitu Pregelj kao najbolju učiteljicu na školi. Kaže da im puno pomaže, ali i odmaže.

Ida Posavec i Lana Meštrić

About inesh

Boook! Zovem se Ines prezivam Jurak. Polazim radionicu novine na internetu.