Koje su vaše asocijacije na riječ vatra? Snimaj… SAD!

Gospodin Tomislav Šikić  voditelj je radijske radionice na Novigradskom proljeću 2011. godine. „Naša se grupa  sastoji od 10 polaznika. Najprije smo učili o povijesti radija i to putem kviza, a nakon toga učili smo značajke radijskog novinarstva. Potom su nam slijedila pravila ankete koja smo obradili putem power point prezentacije, a nedugo zatim snimali smo odgovore po školi na anketna pitanja: Koje su vaše asocijacije na riječ vatra? i Što za vas znači vatra? Dobivene materijale (odgovore) obradili smo u računalnom programu Samplitude tako što smo spojili u radijsku emisiju i glazbu i zvuk. Nakon obrađene ankete slijedila nam je vijest. Prvo što učimo je razlika između radio vijesti i ostalih vijesti,  a potom učimo pretvaranje vijesti u izvještaj“, rekao nam je voditelj radijske radionice Tomislav Šikić.

Mario Lovriš, jedan od polaznika radijske radionice, također je iznio svoje dojmove: „Meni je grupa odlična, prevladava timski rad. Razlog zašto sam se prijavio na radijsku radionicu je dobivanje novih spoznaja o radijskim vijestima. Ovo mi je prva godina na Novigradskom proljeću i nadam se da ću doći i iduće godine“.

Borna Tićak

About Borna

Bok! Zovem se Borna i imam 14 godina. Ove godine (2011.) idem na radionicu Novine na Internetu u sklopu Novigradskog proljeća.